Facebook
Menu

Как да учим по-лесно история

учебен център скоростно учене варнаЕдин учител по история, представящ урока за Първата Световна Война по интересен и забавен начин, пречупен през собствената му призма.

Германия (Геро), Австрия (Васко) и Италия (Илия) седят в средата на един бар. Сърбия (Сергей) минава покрай Австрия (Васко), блъска се в него и му разлива питието.

Австрия (Васко) заявява на висок глас, че Сърбия (Сергей) трябва да му купи нов костюм, защото петното от питието на панталона му не може да се премахне.

Германия (Геро) подкрепя гледната точка на Австрия (Васко).

Англия (Ангел) съветва всички да се успокоят.

Сърбия (Сергей) отбелязва, че не може да си позволи да купи нов костюм на Австрия (Васко), но е склонен да плати за почистването на панталона му.

Русия (Руси) и Сърбия (Сергей) гледат към Австрия (Васко).

Австрия (Васко) пита Сърбия (Сергей) „Какво ме гледаш?”

Русия (Руси) предлага на Австрия (Васко) да остави Сърбия (Сергей) на спокойствие.

Австрия (Васко) запитва Русия (Руси) – коя армия ще му помогне след като отправя такива предложения?

Германия (Геро) се оплаква на Англия (Ангел), че Франция (Филип) го наблюдава и е крайно неуместно Англия (Ангел) да не се намеси.

Англия (Ангел) отговаря, че Франция (Филип) може да си гледа когото поиска и че той също наблюдава Германия (Геро).

Германия (Геро) казва на Русия (Руси) да спре да гледа Австрия (Васко). В противен случай Германия (Геро) ще се намеси, за да не може повече да го наблюдава.

Англия (Ангел) и Франция (Филип) питат Германия (Геро) дали гледат към Белгия (Благой).

Турция (Тодор) и Франция (Филип) отиват в ъгъла и започват да си приказват тихо. Когато се завръщат Турция (Тодор) се прави, че не гледа към никого.

Германия (Геро) си навива ръкавите, поглежда към Франция (Филип) и удря Белгия (Благой).

Франция (Филип) и Англия (Ангел) удрят Германия (Геро). Австрия (Васко) удря Русия (Руси). Германия (Геро) удря Англия (Ангел) и Франция (Филип) с едната ръка и Русия (Руси) с другата ръка.

Русия (Руси) посяга да удари Германия (Геро), но пропуска, залита и за малко не пада на земята.

Япония (Яна) се обажда от другия край на стаята, че е на страната на Англия (Ангел), но ще си остане на мястото. Италия (Илия) изненадва всички като удря Австрия (Васко).

Франция (Филип) бива изхвърлен през прозореца, но се връща обратно и продължава да се бие.

Русия (Руси) е хвърлен през друг прозорец. Пада лошо и страда от мозъчно сътресение. Събужда се с напълно сменена личност.

Италия (Илия) се опитва да удари Австрия (Васко), но пропуска. Въпреки това Австрия (Васко) пада на земята. Италия (Илия) вдига двете си ръце във въздуха и бяга из стаята викайки.

Америка (Антон) изчаква докато Германия (Геро) е почти паднал от ударите на Англия (Ангел) и Франция (Филип), след което влиза в боя и смазва Германия (Геро) с бар стол. След което претендира, че побеждава в битката самостоятелно.

Към този момент всички столове са счупени и голямото огледало в бара е пукнато. Англия (Ангел), Франция (Филип) и Америка (Антон) се съгласяват, че Германия (Геро) първи е нанесъл удар, за това и цялата вина е негова. Докато Германия (Геро) е все още в безсъзнание, те го преджобват, открадват портфейла му и купуват напитки за всичките си приятели.

Източник: www.whydontyoutrythis.com

Превод: В. Томова

Учебен Център

“Скоростно учене”

Гр. Варна, Бул. Мария Луиза №11

Езиков център варна

курсове по английски език
курсове по немски език
английски език
он-лайн курсове
дистанционно обучение

езиков център. английски език. немски език. курсове по английски език. курсове по немски език. дистанционно обучение. он-лайн курсове. он-лайн курсове по английски. он-лайн курсове по немски. курсове по английски. курсове по немски. езиков. езиков център варна