Facebook
Menu

Как да запомните кратки ФОРМУЛИ и ТАБЛИЦИ

учебен център скоростно ученеМоже да ги запеметявате чрез визуализации.

Примерно следните случайно подбрани неизвестни в уравнение:

|x|-y/c=d.e

Разгледайте го за около 10-ина секунди и след това се опитайте да го „възпроизведете” мислено.

Представете си, че |x| е направено от храна (нека са две парченца ябълка в тази форма). “Опитайте го” във въображението си.

С „у” постъпете по същия начин, но този път направено от банан и така до „е”. Всяка от неизвестните трябва да представлява различен тип храна. По този начин ще ги помните безпогрешно и дълготрайно. Защото мозъкът помни много лесно храна. /Има възможност да използва всичките си сензорни рецептори/.

Опитайте се да възпроизведете уравнението след 2 часа.

Причината да не помните абстрактни единици информация лесно (като термини, уравнения и прочие) е точно, защото няма как да ангажирате сетивата си: да го пипнете; вкусите; помиришете; усетите; чуете; видите в цветове.

Но за любимата си храна може да разкажете в подробности –  каква е на вкус, цвят, аромат и т.н.  Дори помните кога сте я опитвали последно.

Учебен Център

“Скоростно Учене”

Гр. Варна, бул. Мария Луиза №11

 

Езиков център варна

курсове по английски език
курсове по немски език
английски език
он-лайн курсове
дистанционно обучение

езиков център. английски език. немски език. курсове по английски език. курсове по немски език. дистанционно обучение. он-лайн курсове. он-лайн курсове по английски. он-лайн курсове по немски. курсове по английски. курсове по немски. езиков. езиков център варна