Facebook
Menu

Визуално учене за ученици или как да запомним урока с едно прочитане

учебен център скоростно учене варнаВизуалното учене е система, която включва обвързването на текст, графики и цифрова информация с картинни образи. Идеята е да се създадат връзки между отделните елементи и символи в текста. Когато представят информацията свързана в една обща картина, учениците успяват да се фокусират върху значението, да реорганизират и групират идеите по сходство.

След проведени изследвания, изводите са, че визуалното учене подобрява следните сфери:

  1. Възпроизвеждане на информацията – учениците са способни за запомнят и възстановят информацията, както визуално, така и вербално. Информацията се задържа в дълготрайната памет.
  2. Концентрация – способност за задържане на вниманието.
  3. Разбиране на текста – използването на визуални картини, подобрява значително осмислянето на информацията.
  4. Подобряване на успеха – наблюдава се при всички ученици, дори и при тези с проблеми в развитието.
  5. Критично мислене – при използване на визуални картини, както осмислянето, така и критичното възприемане на информацията се подобряват.

Когато се работи с картинни образи, учениците изграждат стабилни асоциативни връзки, позволяващи дълготрайно съхраняване.

По време на курса, този процес ще се автоматизира. Ще усвоят създаването на изкуствени асоциативно-образни връзки. Както и ще се запознаят с техниката Мисловни карти.

Мисловните карти представляват асоциативен инструмент за йерархично представяне на информацията, чрез използване на взаимовръзка между думи, фигури, цветове, пространственост и т.н. Което е и основата на техниките за подобряване на паметта. Съзнанието не се товари, защото работата по мисловната карта е възприемана като игра – рисувате и подреждате по нов и забавен начин.

Системата подобрява значително разбирането, запомнянето и възпроизвеждането на учебния материал.

Може да се възползвате и от индивидуално обучение на Учебен център “Скоростно учене” в удобно за Вас време.

За да се запишете, обадете се сега на телефон:

0895 752 725

Учебен Център

 “Скоростно Учене”

e-mail: info@acc-learn.com

Форма за предварително записване

 

Информация относно обученията

 
 
 
 
 
 
 

Потвърждение

Езиков център варна

курсове по английски език
курсове по немски език
английски език
он-лайн курсове
дистанционно обучение

езиков център. английски език. немски език. курсове по английски език. курсове по немски език. дистанционно обучение. он-лайн курсове. он-лайн курсове по английски. он-лайн курсове по немски. курсове по английски. курсове по немски. езиков. езиков център варна