Facebook
Menu

Как да учим чужд език лесно. Част 2

За да получавате известия за нови статии с Английска граматика, въведете Вашия e-mail тук:

 

Как да учим чужд език лесно

Към част 1

1. Търсете звукоподобие

Търсете сходни по звучене думи или фрази, които вече знаете. След това  се съставя асоциативно изречение, което включва и превода. Например думата грейпфрут (grapefruit) на английски език звучи като думата грозде (grape). Прочете повече как работи тази техника: Мнемоника

Методът се използва в мнемониката. Предлага индивидуален подход за всеки и подтиква към осмисляне, а не просто зазубряне. Той е много полезен за обогатяване на речниковия запас и като бонус подсилва паметта.

2. Стикери

Пишете с цветни фулмастери и едри букви примерно„Fridge” и закрепете на хладилника. „Door” на вратата и т.н.

След като заучите текущите думи, ги сменяйте. Не прекалявайте с броя на листчетата. Трябва да са не повече от 10. Научавате -> сменяте и т.н.

3. Комуникативният метод

Запознайте се в интернет с човек, за когото езикът е майчин и започнете да общувате. Без комуникация, ученето на език е много по-трудоемък процес.

4. Физическа реакция7

Този оригинален метод е разработен от психолога Джеймс Ашер от университета в Сан Хосе, САЩ. Методът е основан на естествения познавателен процес, чрез който усвояваме и родния си език.

На първите няколко урока ученикът само слуша чуждия език и от него не се изисква да реагира вербално или да отговаря на въпроси. Може само да жестикулира и да реагира физически. Така настъпва период на въвеждане, в който човек започва спонтанно да реагира на чуждия език и да участва в общуването колкото може.

5. Пълно потапяне – Сугестопедия

Благодарение на проф. д-р Георги Лозанов за нас е ясно, че най-лесно се учи, когато се съпреживяват истории. Според този метод ученикът напълно се потапя в ролята на чуждестранен гражданин. Той може да си избере съответното име, да си съчини биография, да си припише определени знания, навици и умения.

Създава се атмосфера, помагаща за разкриването на истинския потенциал на учениците без психологическо напрежение. Какъв смисъл има Петър да се тревожи за произношението си, когато сега той е Шон? Развиват се социални навици и театрални умения при максимум позитивни емоции.

Към част 1

Учебен Център “Скоростно Учене”

Гр. Варна, бул. “Мария Луиза” №11

Сугестопедия 3 елементарни стъпки към ученето на чужд език. Бързо и забавно!

* Учебен център “Скоростно Учене” е специализиран център за чуждоезиково обучение, използващ най-модерни методи за преподаване. Мнемоника, Сугестопедия, Онлайн платформи

Разберете повече:

Присъствени курсове

Онлайн обучение

Не пропускай и:
 german-to-englishДистанционно обучение – Английски и Немски език -> photo11Всички глаголни времена в Английски език -> memory champПолезни съвети при учене ->

Езиков център варна

курсове по английски език
курсове по немски език
английски език
он-лайн курсове
дистанционно обучение

езиков център. английски език. немски език. курсове по английски език. курсове по немски език. дистанционно обучение. он-лайн курсове. он-лайн курсове по английски. он-лайн курсове по немски. курсове по английски. курсове по немски. езиков. езиков център варна