Facebook
Menu

Яжте какаови зърна преди изпит

За да получавате известия за нови статии с Английска граматика, въведете Вашия e-mail тук:

 
Какаовите флаваноли помагат при взимане на изпити, намаляват риска от развиване на Алцхаймер, както и подпомагат неусложливата памет при по-възрастните хора.

учебен център скоростно учене варна

Намаляващата с възрастта памет се свързва с регион от хипокампуса (част от мозъка). При изследване с увеличен прием на какаови флаваноли се подобрява ф-ята на този регион и може да доведе до по-добра памет и по-добри резултати на изпитни тестове.
Оригиналната статия е публикувана на: Nature Neuroscience.
За да се провери точната функция на тази част от хипокампуса, учените са засили активността ѝ. Засилената активност се е постигнала с прием на какаови флаваноли (намират се в суровите какаови зърна), които действат като увеличават невронните връзки и от там – ф-ята на региона.
Изследването е дало впечатляващи резултати.

nezHel4
Хипокампусът е оцветен в жълто; регионът, отгаварящ за старческата загуба на памет – в зелено. В лилаво е областта, отговорна за Алцхаймер.

Работната памет на някой участници, твърди д-р Брикман, е станала много „по-млада” от тях самите. Участниците на около 60 години, след изследването, са показали резултати като на 30-40 годишни.
Тук държим да подчертаем, че флаванолите не се съдържат в шоколада. А в суровите необработени какаови зърна, които може да си закупите от био магазина 🙂

Учебен Център “Скоростно Учене”

Гр. Варна, бул. “Мария Луиза” №11

Сугестопедия 3 елементарни стъпки към ученето на чужд език. Бързо и забавно!

* Учебен център “Скоростно Учене” е специализиран център за чуждоезиково обучение, използващ най-модерни методи за преподаване. Мнемоника, Сугестопедия, Онлайн платформи

Разберете повече:

Присъствени курсове

Онлайн обучение

 german-to-englishДистанционно обучение – Английски и Немски език -> photo11Всички глаголни времена в Английски език -> memory champПолезни съвети при учене ->

 

Езиков център варна

курсове по английски език
курсове по немски език
английски език
он-лайн курсове
дистанционно обучение

езиков център. английски език. немски език. курсове по английски език. курсове по немски език. дистанционно обучение. он-лайн курсове. он-лайн курсове по английски. он-лайн курсове по немски. курсове по английски. курсове по немски.